Metal møbler og møbler af jern- kært barn har mange navne...

Materialer og pleje
Alle vores jernmøbler er håndfremstillet i Danmark på eget smederi, og kan specialbygges for at opfylde dine ønsker og behov

Materialer og pleje

Vores jern møbler bliver fremstillet i forskellige materialer som rå jern, lakeret jern (malet), galvaniseret jern, corten stål, messing og rustfri. Vi bruger desuden overskydende egetræ af bedste kvalitet til bl.a. vores plankebord.  Betegnelsen metal møbler bliver ofte brugt, men dækker over mange forskellige metaller. Ofte bliver metal møbler nævnt, når produkterne er masseproduceret i Østen. Alle vores jernmøbler er håndfremstillet i Danmark på eget smederi, og kan specialbygges for at opfylde dine ønsker og behov. Da vi håndfremstiller alle vores jernmøbler/metalmøbler kan variationer i farve og finish forekomme. Variationer i jernets udseende karaktiserer hvert møbel og gør hvert stykke unikt. Derfor er billedet af vores jernmøbler og metalmøbler kun vejledende. Hvis du ønsker flere informationer om vores møbler i jern / metal møbler, er du meget velkommen til at kontakte os på 2245 7638 eller info@rawlivingbylot.dk

Piedestaler i rå jern
August Sandgren, Kbh
Barbord i rå jern
Barbordet er håndlavet i rå jern. Der er ikke ét stykke rå jern der er ens i overfladen derfor er dette foto kun et eksempel.

Bestil jernmøbler allerede i dag

I øverste bjælke på www.rawlivingbylot.dk  under produkter finder du de produkter vi har til salg, og du kan allerede i dag bestille dit møbel via knappen “Anmod om pris”. Du kan også få inspiration til dit eget unikke møbel, som vi gerne hjælper dig med at designe. Du kan hermed få et unikt møbel af høj kvalitet i holdbare materialer.

Rå jern/Glødeskal

Hvis du ønsker et industrielt og råt udtryk, som vil få patina over tid. Ikke to stykker rå sort jern er ens på overfladen. Der vil altid være nuance forskelle i jernpladerne nogle har mere “spil” i overfladen end andre og derfor er alle fotos altid kun eksempler på en overflade. Derudover er svejsningerne synlige. Dette gør også at hvert møbel ser sig forskelligt ud og dermed har sit helt eget unikke udtryk. Vi mat lakerer alle vores jern møbler i rå jern, hvis ikke andet ønskes. Det fremhæver jernets struktur og dermed bevares det rå unikke udtryk. Kan aftørres med en hårdt opvredet klud. For at beskytte dine møbler mod pletter anbefaler vi at fjerne enhver form for væske med det samme for at forhindre mærker. Ved for meget fugt vil materialet ruste, og anbefales derfor ikke i udemiljø med mindre at et rustens udtryk ønskes.

Rustfri jern

Vi arbejder i rustfri 304. Der kan komme forekomme rustdannelser ved brug i udemiljø.

Lakeret jern (malet)

Når produktet bliver lakeret, så får det et “rent” udtryk uden synlige svejsninger. Vi anvender en stærk lakering på vores produkter, da det har meget gode egenskaber i form at slagfasthed/ridser og er nemt at aftørre. Bemærk: Hvis produktet ønskes lakeret (malet i en farve) bruger vi vores eksterne samarbejdspartner, som lever op til vores høje kvalitetskrav. Da det ofte er et enkelt skræddersyet produkt, vi får lakeret, vil en lakering være en noget dyre løsning, men det kan naturligvis altid lade sig gøre, hvis dette ønskes. Hvis et produkt skal bruges i vådrum eller udendørs fremstiller vi produktet i rustfristål eller galvaniseret stål inden det lakeres, så det er modstandsdygtig overfor fugten.

Konsolbord i sort pulverlakering
Konsolbordet har fået en sort mat lakering og får derved et helt rent udtryk uden synlige svejsninger.
Bord i messing
Bord i messing. Messing får patina over tid.

Galvaniseret jern

Ved varmgalvaniseret jern får du lang levetid og et minimum af vedligeholdelse. Er ideelt til brug i udemiljøet. Kan afvaskes med vand.

Cortenstål

Corten har fra start en mørk overflade som rå jern, men overfladen ændrer sig hurtigt til en flot rød glød. Corten smitter ikke af som rustent jern. Corten ruster minimalt i forhold til almindeligt rå jern. Corten er yderst bestandig og har en lang levetid. Anbefales til brug i udemiljø.

Messing

Messing er flot og eksklusivt at se på. Messing er et blødt materiale, og derfor vil der lettere komme ridser eller slagmærker. Messing vil få patina efter brug. Messing kan aftørres med en fugtig klud, og let pudses op med Brasso eller lign.

Linolie til behandling af træ (bæredygtigt)

Vi bruger linolie som er et rent naturprodukt og 100 % vegetabilsk. Den trænger dybt ned i træet, og fylder hver eneste mikroskopiske sprække og udvider sig helt op til 20% under optørring. Resultatet bliver en både hård og stærk bordplade. 

Vedligehold af oliebehandlet træ 

Alt skal vedligeholdes og det skal en bordplade olieret med linolie også. Hvor ofte er naturligvis op til den enkelte at vurdere. Træ på et spisebord bør vedligeholdes oftere end træ på et konsolbord. Man bør holde sig fuldstændig bort fra produkter med selv den mindste antydning af mineralske olier. Hvis man holder sig til jomfrulinolie har man truffet et naturligt valg helt uden kemikalier. 

Bord fremstillet med egetræsplanker
Plankebord med egetræ behandlet med jomfrulinolie og stel i sort mat lakering.